Een eigen draad van EigenDraads

EigenDraads is ontstaan vanuit de noodzaak om de problematiek en kansen van waardeloos textiel te laten zien en benutten, te beginnen in Rotterdam. EigenDraads is een sociale onderneming die actief oplossingen voor (Rotterdamse) textielafval in kaart brengt en uitprobeert. Daarnaast helpt EigenDraads publieke en private ketenpartners om hun eigen rol in een circulair textiel systeem vorm te geven en te vervullen. 

EigenDraads bestaat uit Hilde van Duijn en Remi Veldhoven. Twee bevlogen ondernemers die samen werken aan de verwezenlijking van hun missie. Zij doen dit met financiële steun van onder andere het CityLab010 innovatieprogramma van de Gemeente Rotterdam, met als werkplek het circulaire ecosysteem BlueCity.

Van september 2020 tot begin 2021 wordt het team van EigenDraads versterkt door stagiair Floris Vogelpoel. Floris is een Communication and Multimedia Design student aan de Hogeschool Rotterdam. Floris: “mijn tijd vul ik voornamelijk met hobby’s als tekenen en fotografie, maar sinds kort ook met mijn nieuwe afstudeerproject bij EigenDraads. Naast het halen van koffie en thee houd ik me hier bezig met mijn afstudeeropdracht; kijken hoe we Rotterdammers circulair om kunnen laten gaan met hun afgedankte textiel.”

Terug naar boven

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close